zaterdag 18 augustus 2012

Moestuin

Het duurde even voor er weer een nieuw berichtje kwam en dat kwam niet door de drukte op quiltersgebied. Dat staat even op een laag pitje. Sinds een week mogen we een moestuin "lenen"om zo een jaartje te kunnen oefenen met tuinieren.


Dit stukje grond lag er een beetje verwaarloosd bij en dat moest natuurlijk eerst in orde gemaakt worden. Vervolgens onkruid wieden en op de valreep wat plantjes planten. Want tja....geduld is een schonen zaak maar niet voor onze zoon David. Kan ik me ook wel iets bij voorstellen, want is er nou leuker dan plantjes zien groeien en bloeien?


 Op dit moment hebben we 4 soorten sla, bloemkool-plantjes, broccoli-plantjes, prei, aardbeien en boerenkool. Daar gaan we het eerst mee proberen en dan zien we in januari wel weer verder.
Vanavond hebben we weer flink wat water gegeven, want met deze temperaturen is dat wel nodig!
Geniet er van zo lang het duurt!

zondag 5 augustus 2012

Lavendel



Ieder jaar in Frankrijk koop ik weer wat stukken lavendel-zeep en wat zakjes gedroogde lavendel. Niets ruikt heerlijker dan die mooie lila stukken zeep. We hebben (tot groot ongenoegen van mijn mannen!) zelfs een keer het Lavendel-museum bezocht. Heerlijk rook het er! Ik heb er van die olie gekocht, waarmee je heerlijk kunt inslapen. Een paar druppeltjes op je kussensloop en je bent zo in dromenland. In de tuin heb ik ook wat lavendel staan en sinds een paar jaar snoei ik em op tijd, laat het lekker drogen en verzamel de lavendel in een grote pot. Momenteel heb ik weer een emmer oogst, dus dat gaat weer heerlijk geuren!



Voor straks welterusten,

donderdag 2 augustus 2012

Niet stil gezeten...

Tja, en als je dan denkt dat ik helemaal niets heb gedaan, dan heb je het mis. Ik ging op vakantie en nam mee....een snoepdoos vol met lapjes.


Oude lapjes, in een ver verleden eens gekocht omdat ik ze nou eenmaal moest hebben. Voor de heb dus, maar ja op een gegeven moment moet je er wel iets mee gaan doen toch? De English Paper Piecing methode is zo'n beetje mijn favoriet op dit moment dus van het een kwam het ander. Kartonnetjes geprint, geknipt, lapjes gesneden en het gereedschap bij elkaar gezocht (naald, draad, paperclips en schaartje). Alles bij elkaar in een overzichtelijke box van IKEA (ik hou nou eenmaal van overzicht) en voila!


Geen idee hoe groot ie gaat worden, zo groot tot de stof op is.

Groetjes,