maandag 26 augustus 2013

En toen was de vakantie alweer voorbij...

We hebben genoten van het mooie weer, de fantastische omgeving en vooral van de rust. Het niet hoeven en niet moeten staat tijdens de vakantie altijd hoog in het vaandel. In het dagelijkse leven is er zoveel dat "moet"en dat is dan even helemaal weg.

Natuurlijk zijn er ook wat steekjes gezet, elk jaar begint dat al in de auto onderweg. Bakje op schoot en volgens de English paper piecemethode de kartonnetjes omtoveren tot mooie stofmalletjes. Dit jaar weer een ander patroon, namelijk de 6-pointed star. En een heleboel sterretjes maken straks weer een nieuwe quilt.

Het is inmiddels een aardig stapeltje geworden. Het kwam er zo'n beetje op neer dat ik 1 sterretje per dag kon maken. Hoe groot het gaat worden weet ik nog niet, we zien wel tot hoever de jellyroll reikt!

Eenmaal thuis gekomen begon het toch ook weer een beetje te kriebelen om even met iets kleins bezig te zijn. Zoiets wat binnen een dag af is. Kleine cadeautjes om uit te delen. Niks simpelers als een zakdoekhoudertje. Weinig stof voor nodig en een mooie manier om aan restverwerking te doen.

Even een detailfoto.

Naast al het handwerken vroeg ook de moestuin de nodige aandacht en aangezien het oogsttijd is gingen daar ook heel wat uurtjes in zitten.

Maar zoals jullie zien is het de moeite wel waard! We weten van gekkigheid niet wat we met al die courgettes moeten doen. En dan zijn dit slechts 6 planten! De jongens hebben in de toen nog kleine pompoenen hun namen gekerfd. Het groeit aardig mee met de maat van de pompoenen.

Groetjes,

2 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Nou Sas, je bent toch behoorlijk productief geweest hoor.
En jullie hebben erg genoten
Heerlijk
liefs
Wietske

marion zei

wij maken corgette zoet zuur, courgette cake, courgettesoep, courgette in stoofschotels.........